Sivistysliberaali Helsinki
Haluan olla rakentamassa kaupunkia, joka on rohkeasti kaupunki. Avoin ja liberaali Helsinki kutsuu luokseen, pitää jokaisesta huolta ja satsaa sivistykseen. Kaupunki elää kulttuurista, kohtaamisista ja kivijalkayrityksistä. Helsingistä erityisen tekevät luonto sekä moninainen historiamme: takapihoilta lähtevät hiihtoladut ja kaupunginosien talviuintipaikat, jugend-kaupunginosat ja vanhojen satama-alueiden uudet asuinalueet.
Kampanjassani esittelen 25 paremman arjen ratkaisua: miten kaupunginvaltuustossa haluaisin tehdä helsinkiläisten elämästä onnellisempaa – ja helsinkiläisempää.
VEHREÄT KORTTELIT, KOHTUUHINTAISET KÄMPÄT JA SUJUVA JOUKKOLIIKENNE
Sivistysliberaalin Helsingin jokaisesta ikkunasta näkyy puu
Hyvässä kaupungissa kaikki löytyy läheltä. Ihanaa kaupunkia ei synny kauppakeskuksilla vaan kortteliyrityksillä ja vehreillä kaduilla. Meidän pitää tuoda rohkeammin puita ja kasvillisuutta sekä taidetta jokaiseen kortteliin. Se on tärkeää niin viihtyisyyden kuin ilmastonmuutokseen sopeutumisen takia.
Helsingin pitää kunnioittaa kulttuurihistoriaansa. Ainutlaatuiset tilat, kuten Sörnäisten kruununmakasiini, pitää saada käyttöön tyhjillään rapistumisen sijaan.
Helsingissä pitää olla varaa asua. Ei meillä rakenneta rakentamisen ilosta vaan siksi, että meillä olisi kohtuuhintaisia asuntoja. On tärkeää, että Helsingissäkin nuori voi unelmoida omasta kämpästä ja täällä töitä tekevillä on myös varaa asua lähellä työpaikkaansa.
En ole viemässä autoja ihmisiltä vaan tuomassa tilalle jotain parempaa. Siksi haluan panostaa joukkoliikenteeseen ja sujuvaan pyöräilyyn. Kaupunki pitää saada vahvasti raiteille. Kun turhaa autoilua saadaan siirrettyä kestävämpiin kulkumuotoihin, välttämätön autoilu helpottuu. Maantieteellemme emme mitään voi, mutta ei ole järkevää, että eurooppalaisen suurkaupungin itäpuolelta länsipuolelle autoiltaisiin keskustan kautta. Keskustan läpiajoliikenne ei jätä liikkeisiin penniäkään. Kävelykeskusta rikastuttaa elämää ja yrittäjyyttä muissa Euroopan kaupungeissa, eiköhän siis myös Helsingissä.
Ilmastonmuutos ratkaistaan kaupungeissa. Helsingin on oltava tässä edelläkävijä. Jos emme me, niin ketkä?
LÄHIPALVELUT, LAADUKKAAT KOULUT JA YHDENVERTAISUUS
Sivistysliberaalissa Helsingissä on tasa-arvoiset mahdollisuudet
Meillä aikuisilla on velvollisuus tarjota lapsille ja nuorille paras alku elämään. Laadukas varhaiskasvatus on mahdollista vain, jos pidämme huolta henkilöstön hyvinvoinnista. Helsinki ei ole viime vuosina profiloitunut parhaana työnantajana. Tähän on tultava muutos.
Helsinkiläisen koulun pitää olla yhdenvertaisten mahdollisuuksien koulu. Meidän on kuunneltava opettajia ja annettava kouluille myös työrauha. Hankehumppaa ja Wilma-byrokratiaa enemmän tarvitaan aikaa kohtaamiselle.
Helsinki on liberaali eurooppalainen suurkaupunki, jonka on puolustettava yhdenvertaisuutta ja avoimuutta. Tätä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan valtakunnan politiikan taantumuksellisen tuulahduksen takia. Helsingin pitää olla houkutteleva heille, jotka haluavat tulla tänne toteuttamaan unelmiaan.
KIVIJALKAYRITTÄJÄT, KAUPUNKIKULTTUURI JA KESTÄVÄ TALOUS
Sivistysliberaali Helsinki on paras kaupunki yrittäjälle
Minulle on tärkeää, että Helsinki on paras paikka niin suurille kuin pienille yrityksille. Isoissa investoinneissa kilpailemme muiden Euroopan pääkaupunkien kanssa. Helsingin menestys on Suomen menestystä.
Kivijalkayritykset tekevät Helsingistä erityisen. Kaupungin tehtävä on helpottaa yrittämistä, ei lisätä kitkaa liian vaikealla byrokratialla tai pitkillä odotusajoilla. Tässä on otettu jo aimo harppauksia eteenpäin. Esimerkiski ravintola-ala on kokenut kovia. Meidän täytyy miettiä mitä lisää voisimme tehdä meille tärkeän alan eteen. Elävä kaupunkikulttuuri vaatii myös elävää ravintolakenttää.
Olen tehnyt työurani luovan alan yritysten parissa. Siellä kilpailu asiakkaista ja parhaista tekijöistä on kansainvälistä. Helsingin pitää tehdä kaikkensa, jotta tänne on helppo asettua ja tulla tekemään töitä. Meidän on myös vahvistettava yritysten ekosysteemejä, sillä niissä syntyvät uudet menestystarinat.
Kuvat Unsplash: Mats Havia, Tapio Haaja, Marcel Ardivan